Zaterdagochtend kwart over 9 gaan de deuren van de sporthal in alle rust open. Binnen een kwartier staat de zaal op z’n kop met 15 tot 20 super enthousiaste kids in de leeftijd van 4,5 tot 7 jaar. Volop gestuiter in de hal… van ballen en van de kleinste spelers.

Een deskundige warming up wordt geregeld door trainers Michel of Roeland. Tegelijkertijd wordt door trainers Ilse of Luuk het handelsmerk van de trainers ‘HET parcourtje’ uitgezet. Kinderen leren hier dribbelen met de bal, schieten op de hoge of lage basket en tussendoor worden er ook nog wat koprollen gemaakt. Een speelse manier om kennis te maken met basketbal. Want het is toch de leukste sport die er is!

Op het veld ernaast gaat het er wat rustiger aan toe. Hier trainen Sam en Judith nieuwe spelers vanaf 7 jaar. Tijdens deze trainingen leren ze de fundamentals (basis) van het basketbal. Ze lopen lay-ups, spelen fopbal (en leren dan stiekem ook goed passen en vangen), doen dribbeltikkertje en schieten op de basket. Favoriet is het basketbalspelbord. Een soort ganzenbord voor basketballers waarbij de spelers allerlei leuke kleine opdrachtjes krijgen met de bal. Als de spelers de (meeste) fundamentals onder de knie hebben stromen ze in bij de trainingen van teams in hun leeftijdscategorie.

De training wordt op beide velden afgesloten met DE yell. Voor sommige is dit wel het toppunt van de ochtend. De trainers houden hun oren dicht voor: Gele sokken zwarte box, wij zijn de Yellow Sox…. HEEEEEJ.

Lijkt het je leuk om op deze manier kennis te maken met basketbal? Train een keer mee! Na drie trainingen kun je beslissen of je lid wilt worden of niet.

Zaterdagochtend 9.30 – 10.15u | Sporthal ’t Zand